Megvannak

2 órája

Teljes az Alba kerete

Aláírta szerződését az Alba Fehérvárnál Tyler Thomas, így teljessé vált a csapat 2024-2025-ös idénybeli kerete.

Szabó Róbert

Tyler Thomas (kékben) az Egyesült Államokból érkezik Székesfehérvárra

Fotó: Hofstra University Athletics

A klub hivatalos oldalán jelentette be a hírt, hogy szerződtette a 24 esztendős amerikai Tyler Thomast. A 191 centiméter magas hátvéd a Sacred Heart egyetemi csapatában játszott először. Ezután iskolát váltott, a Hofstrában kosarazott, ahol első idényében 16,5 pontos átlaggal kezdett, az előző évadban pedig 22,5-re növelte ezt 5,2 lepattanóval és 3,3 gólpasszal.

– Igazi kombó, rengeteg lehetőség van benne. Talán szüksége lesz némi időre, hogy hozzászokjon az európai kosárlabdához, de a pályán nagyszerű döntéseket hoz és fontos szereplője lehet a csapatunknak. A keretünk kész, négy légiósunk lesz, a magyar magot Vojvoda, Filipovity, Krivacsevics, Németh Ákos, Kass és Fazekas alkotja majd kiegészülve tehetséges akadémistáinkkal. Úgy gondolom, jó keretünk lesz, igyekszünk bizonyítani, küzdeni, fejlődni, hogy jó szezonunk legyen – mondta a játékosról és az új idényről a csapat vezetőedzője, Alejandro Zubillaga.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában