Újabb településeket foglaltak el az ukránok Kurszkban – frissül

915. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Az ukrán elnöki sajtószolgálat felvételén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) és Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka (j) látogatást tesz az ukrán–orosz határ mentén elterülő Szumi területen 2024. augusztus 22-én

Forrás: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Cikkünk frissül!

Lakótelepet támadtak ukránok

Négy ember megsérült egy dróntámadásban Szaratovban – közölte a RIA Novosztyi, írja a Magyar Nemzet. Egy nő súlyos állapotban került kórházba, három áldozatot a helyszínen elláttak.

A szaratovi Gagarin nemzetközi repülőtér ideiglenesen korlátozta a repülőgépek érkezését és indulását egy dróntámadás után. Egy járat indulását későbbre halasztották – közölte a légikikötő sajtószolgálata.

A védelmi minisztérium közölte, hogy a szolgálatban lévő légvédelmi erők vasárnap este 20 ukrán drónt semmisítettek meg, köztük kilencet a szaratovi terület felett.

Éles háborús helyzetben próbálják ki a robotkutyákat az ukrán fronton

A angol Brit Alliance vállalat által kifejlesztett több mint 30 robotkutya felderítő feladatokat lát el a frontvonalakon Ukrajnában. A robotkutyák jelentések szerint megkezdték támogató munkájukat a csapatokat a harctéren, és a FoxNews állítása szerint az oroszokat ez félelemmel tölti el – írja a Magyar Nemzet.

Egy egység előállítása körülbelül 9000 dollárba kerül, és a Brit Alliance megígérte, hogy az ukrán csapatok visszajelzései alapján frissíti a képességeket.

Három halott, hat sebesült Szumiban

Az oroszok vasárnap 229 alkalommal támadták Szumi területét, ebben három ember meghalt, hat másik megsebesült – közölte a Szumi terület katonai vezetése.

A régió ügyészsége szerint Oroszország egy KAB irányított légibombát dobott egy ötemeletes lakóépületre Szvesy faluban.

Újabb településeket foglaltak el az ukránok Kurszkban

Az ukránok 1-3 kilométert haladtak előre az oroszországi Kurszki területen,

és további két települést foglaltak el a térségben

– közölte Volodimir Zelenszkij elnök augusztus 25-i esti beszédében, írja az Origo. Zelenszkij, aki az információt Olekszandr Szirszkij főparancsnoktól kapta, nem részletezte, hogy mely településeket foglalták el az ukrán erők, de megjegyezte, hogy

még egy település elfoglalásáért folynak a harcok.

Ukrajna augusztus 6-án kezdte meg behatolását az oroszországi Kurszki területre.  Augusztus 20-án az ukrán hadsereg közölte, hogy 1263 négyzetkilométert és 93 települést tart ellenőrzése alatt, köztük Szudzsa városát.

Magyarország segít

Az ukrán–magyar határszakaszon 6967-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 13 308-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.

A beléptetettek közül a rendőrség 54 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

Ez történt vasárnap:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában