kézilabda

2021.05.16. 15:13

Nem volt esélye a Gárdonynak

A felzárkózásért lépett pályára a Csurgói NKC vendégeként a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabdacsapata. A tópartiak azonban pont nélkül maradtak.

Ferencz Balázs

Csurgói NKC–Gárdony-Pázmánd NKK 26-19 (15-7)

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 50 néző.

V.: Barna V., Kovács B.

Csurgó: Pusztai – Tornóczky 1, Takács I. 6, Vukcevic 5, Orsós 3, Béres 3, Schneider 7, Bodó 1, Orella, Tóth L., Horváth I., Balogh B. Vezetőedző: Skaliczki László

Gárdony: Binó – Vörös, Hamuth 1, Becséri 1, Nagy A. 1, Pados, Hrabovszky 1. Csere: Magyar, Németh Zs. (kapusok), Czuczu 2, Bocsi 1, Pervein 5/2, Ágoston 1, Szűcs N. 1, Győrffy 5, Hargitai. Edző: Virincsik Anasztázia

Kiállítások: 5 illetve 8 perc

Hétméteresek: – ill. 2/2

A Nyugati csoport 19. fordulója előtt három pont volt a hatodik Csurgói NKC és a nyolcadik Gárdony-Pázmánd NKK között, ráadásul úgy, hogy a Csurgó egy meccsel többet játszott már. Vagyis egy esetleges bravúrgyőzelemmel a Gárdony felkapaszkodott volna aktuális ellenfele nyakára. Reményre adhatott okot, hogy a hazaiak meglehetősen rövid cserepaddal szálltak harcba. Azonban a kezdősoruk lelkes rohamokkal indult, hamarjában három góllal húzott el a korábbi szövetségi kapitány, Skaliczki László dirigálta Csurgó. Hamuth Lili talált be elsőként a gárdonyiak közül a harmadik percben, de sokáig nem követték a társak. Nem állt össze a támadás, így csak Binó Boglárka bravúrjainak volt köszönhető, hogy nem lépett el jobban a Csurgó már a meccs elején. Győrffy Réka törte meg a gólcsendet, s a 8. perctől fej-fej mellett haladtak a csapatok. A csurgóiak vezető találatára mindig volt válasza a Gárdonynak, egészen a 19. percig. Ekkor Takács Inez megbabonázta a Fejér megyeieket, s a szünetre megnyugtató előnyt kovácsoltak a hazaiak (15-7).

Fordulás után sem változott sokat a forgatókönyv, csak nagy nehézségek árán tudott faragni hátrányából Virincsik Anasztázia csapata. A korábbi csurgói lány, Pervein Orsolya góljaival kétszer is öt gólra zárkózott a Gárdony-Pázmánd, de a hazaik biztos vezetését nem veszélyeztették. A Csurgói NKC hétgólos diadalt aratott, s pontszámban ellépett a még mindig nyolcadik Gárdonytól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában