tollaslabda

2021.07.05. 19:34

Móri srác az olimpián

Ferencz Balázs

Krausz Gergely rettentő közel került ahhoz, hogy sporttörténelmet írjon, hiszen ő lehet az első magyar férfi tollaslabdázó, aki olimpián szerepel. A Móron született és ott, valamint Székesfehérváron nevelkedett sportoló számára befejeződött a kvalifikációs időszak. Jelenleg az olimpiai ranglista 38. helyén áll, azaz beférne a negyven induló közé. A 27 esztendős sportoló tehát a pályán megtette kötelességét, azonban a tollaslabda bonyolult és összetett kvalifikációs rendszere még okozhat kellemetlen meglepetést. Krausz Gergely azonban erre nem gondol, nagyon közel került Tokióhoz, s ennek szellemében kezdte meg az alapozást. Olimpiára készül testben és lélekben, azonban várja, hogy a Tollaslabda Világszövetség hivatalosan is lezárja a kvalifikációt .

Fotó: Bama.hu

A móri Krausz Gergely lesz az első magyar tollaslabdázó férfi egyesben az ötkarikás játékokon, miután hétfőn kvótához jutott.

A pécsi Multi Alarm SE 27 esztendős magyar bajnok játékosa a 38. helyen zárt a nemzetközi szövetség (BWF) kvalifikációs ranglistáján, ezzel indulási jogot szerzett a tokiói olimpiára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában