Frissen Fejérből

2021.09.12. 19:36

Vereséget szenvedett az Aqvital FC Csákvár csapata

Kéthetes szünet után folytatódott a hétvégén a Merkantil Bank NB II, a 7. fordulóban az Aqvital FC Csákvár a PMFC otthonában a 93. percben lőtt góllal kapott ki.

Káldor András

Végig nagy küzdelmet láthattak a szurkolók Fotó: Laufer László

Az 5. percben az egyedül hagyott Geiger Norbert csúsztatta meg Adamcsek Máté jobboldali szabadrúgását, de végül célt tévesztett a pécsi középpályás. Jobbára a csákvári térfélen pattogott a labda, és a 21. percben kis híján be is találtak a vendéglátók, Kövesdi Péter vette észre a jó helyzetben levő Geigert, remekül tálalt elé, ő pedig 12 méterről laposan lőtt a bal alsó sarok irányába, de Auerbach Martin még elérte a labdát. Ettől függetlenül mindkét csapat több hibával játszott, ám a 27. percben Major Gergő 20 méteres, a jobb felső sarok irányába lőtt labdáját Helesfay Donát bravúrosan tolta ki a léc alól.

Aztán a 29. percben Geiger kapott nagyszerű átadást a 16-oson belül, 11 méterről lőtt a jobb alsó sarok felé Auerbach mellett, az elpöckölt labda a kapufáról pattant a hálóba, 1-0. A 41. percben Króner Martin buktatta a 16-oson belül Torvund Alexandert, a büntetőt Takács Tamás magabiztosan a keresztléc alá lőtte, 1-1.

Végig nagy küzdelmet láthattak a szurkolók Fotó: Laufer László

A 63. percben Helesfay kapott nagy tapsot a szurkolóktól, meccsben tartva csapatát, mivel a frissen beállt Molnár Rajmund 8 méteres lövését hárította nagyot vetődve. Majd a 73. percben Takács T. Helesfay gyenge kirúgása után megszerezte a labdát, de a támadó jobbról, 5 méterről a bal kapufát találta telibe. A 90. percben Murai Sándor lépett ki, éles szögből leadott lövése veszélyesen szállt el a kapu előtt. A végén Preklet Csaba hagyott ki óriási helyzetet a kapu torkában, ezt követően pedig egy szöglet után talált be a 93. percben, 2-1. A Csákvár nem érdemelt vereséget, ám a kihagyott ziccerek ismét megbosszulták magukat.

Pécsi MFC-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-1)

Pécs, 1000 néző

Vezette: Molnár Attila (Sinkovicz, Vörös)

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona – Grabant (Kónya, 62.), Króner (Futó, 62.), Kövesdi, Hegedűs M. (Hursán, 79.) – Geiger, Adamcsek (Tihanyi, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Major G., Vaskó (Tányéros, 57.), Dulló, László N. – Posztobányi, Mészáros D. – Torvund (Baracskai, 62.), Mim (Molnár R., 62.), Kalmár B. – Takács T. (Murai, 82.). Vezetőedző: Mónos Tamás.

Gól: Geiger (29.), Preklet (93.), ill. Takács T. (43., 11-esből)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában