Frissen Fejérből

2021.10.11. 21:09

Folytatódik a Kiskút Tenisz Klub programja

A tavaly tavasszal a pandémia miatt beszüntetett program hétfőn ismét útjára indult. Hét fehérvári iskola, mintegy félezer diák vesz részt a Kiskút útján a különleges testnevelésórákon.

Németh Krisztián

Mintegy ötszáz diákkal indult újra a Sulitenisz program Fehérváron

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fenntartótól, a KLIK-től megérkezett engedély után amilyen gyorsan csak lehet, nekilátott a székesfehérvári egyesület a rendkívüli népszerűségnek örvendő Sulitenisz program folytatásának. 2020 márciusa, a kényszerű szünet előtt tizennégy oktatási intézményből több mint 1100 diák vett részt a programban. Egyelőre ennek a létszámnak a felével számolhatnak a klubnál. A kihelyezett testnevelési órák keretében játékos formában ismerkednek a sportággal a diákok a Kiskút Tenisz Klub komplexumában.

– A klub biztosítja a gyerekek szállítását, a pedagógusok elkísérik őket, tulajdonképpen egy tanóra zajlik a teniszpályán – mondta lapunknak Fricska Fanni edző. – A diákok döntő többsége harmadik és negyedik osztályos. A feladatok egy része ügyességi, de megtanítjuk az alap- és a különleges ütések egy részét. A labda elkapását, a dobást. Javítjuk a labdaérzéküket. A program célja persze az is, hogy a Kiskút Tenisz Klub szélesítse az utánpótlásbázisát.

Az első ütőpróbálgatások a Kiskút Tenisz Klubban
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon szeretek gyerekekkel dolgozni, mert jól lehet rajtuk látni a fejlődést, és az is motivál, hogy élvezik és szeretik az órákat. A jól felépített programban minden igazodik a különböző korosztályokhoz.

 

– Korosztályra szabott pályán, különböző méretű ütőkkel, labdákkal játszanak a gyerekek. A legkisebbek félpályán teniszeznek, alacsony háló fölött, nagyobb, de szivacsszerű labdákkal. A nagyobbaknak már a normál háló fölött kell átütniük a labdát, de csak a pálya háromnegyedét használják, ám speciális labdával. Az ütők is korosztály-specifikusak – zárta gondolatait Fricska Fanni.

Mintegy ötszáz diákkal indult újra a Sulitenisz program Fehérváron
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában