Frissen Fejérből

2021.10.30. 12:24

Magabiztos győzelmet arattak a dunaújvárosiak

Az E.On OB I. harmadik fordulójában a DFVE az Eger csapatát fogadta a Fabó Éva Sportuszodában.

Beke Zsombor

20210313 Budapest Dunaújvárosi Egyetem DUE Maarks Graphics - Lifebrain Sis Roma felnőtt női vízilabda mérkőzés Euroliga a négy közé jutásért a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában A képen: GURISATTI GRÉTA (4) Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: MW Archív

A két csapat ellentétesen kezdte a bajnokságot. A Dunaújváros a Tatabánya és a Szeged ellen magabiztos győzelmekkel nyitott, míg az Eger a Ferencváros és a BVSC ellen is vesztesen szállt ki a medencéből.

A péntek esti találkozón villámrajtot vett Mihók Attila együttese, a hazaiak gyorsan a vendégek tudtára adták, hogy sok jóban ma ne reménykedjenek. Az első negyedben a háromgólos Gurisatti Gréta vezérletével 5-1-re elhúzott a DUE, az Egerből csak Menczinger Kata tudott betalálni. A második játékrész is hasonló mederben folytatódott, Gurisatti és Mucsy Anna találatával 7-1-et is mutatott az eredményjelző. Ezután kicsit visszavett a Dunaújváros, félidőben 8-3-ra vezettek a hazaiak.

Fotó: MW Archív

A harmadik negyed bár Dobri Dorina révén egri góllal kezdődött, a folytatásban tudta növelni előnyét a DFVE, az utolsó nyolc percnek 12-5-ös állással vágtak neki a csapatok. A záróetapban a két gárda megnyitotta a gólcsapot, a kilátogató szurkolók összesen tíz gólt láthattak. A Dunaújváros győzelme nem forgott veszélyben egy percig sem, bár Mihók Attila gárdája zsinórban második mérkőzésén kapott tíz gólt. Utóbbi mutatón a jövőben mindenképpen javítani kell.

DFVE – Tigra-ZF-Eger 17-10 (5-1, 3-2, 4-2, 5-5)

Gólszerzők: Gurisatti 6, Mucsy 3, Garda, Horváth B., Sajben, Szellák, Sümegi, Szilágyi D., Szabó N., Mahieu, illetve Czigány D. 5, Menczinger 4, Dobi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában