Frissen Fejérből

2022.01.18. 08:30

Történelmi környezetben diadalmaskodtak Fejér megye erősemberei

A hétvégén a Siklósi-várnál rendezték meg a CESA® Felföldi Challenge Liga 2021. harmadik, egyben döntő állomását.

Elekes Gergő

Mészáros Dávid stabilan szállította a jó eredményeket a ligában

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

A tavalyi évről idénre átcsúszott utolsó forduló vasárnap 13 órától vette kezdetét, ahol összesen 11 kiltbe (skót szoknyába) bújt erősember mérte össze erejét: nyolcan open, hárman pedig masters kategóriában, öt feladatban. 

 

Elsőként egy 210 kg-os keret várta a versenyzőket, melyet 2x8 méteres fordulóval kellett időre cipelniük. Ezt az open stone kőlökés követte, mely során egy 7 kg súlyú követ kellett minél távolabbra hajítani egy kézzel arc mellől mozgásból. Harmadik kihívásként a 22,5 kg-os nehéz láncos súlyvetésre került sor, amit a 4,5 méteres, 45 kg-os pózna dobása követett. A versenyt a 7,2 kg-os kis skót kalapácsvetés zárta. Eredetileg a szervezők készültek egy hatodik számmal is, a körből kitolással, ám az időjárási körülmények ezt nem tették lehetővé, a fagyott, sáros talajon nem lehetett biztonságosan megrendezni a feladatot.

 

Rekordokból sem volt hiány, a verseny során három versenyzőnek is sikerült beírnia magát a történelemkönyvekbe: a Felvidékről érkezett Ledeczky Sándor open stone kőhajításban 10,88m-t dobott Masters kategóriában, U90-es súlycsoportban Dusnoki Imre 7,17 méterre hajította a nehéz láncos súlyt, majd ugyanebben a feladatban a sárosdi Mészáros Dávid open kategóriában 10,77 métert ért el.

 

A nap során open kategóriában Mészáros Dávid végzett az első helyen 37 ponttal, őt Makai Renátó 27, Vekas Martin pedig 26 ponttal követték. Mastersben Mounier Stephane léphetett fel a dobogó legfelső fokára 14 ponttal, másodikként Dusnoki Imre, harmadikként pedig Ledeczky Sándor finiselt.

Mounier Stephane felejthetetlen élménynek nevezte a vár tövében megrendezett versenyt

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

Vasárnap ezzel lezárult a liga, az összesített eredményekre tekintve pedig ismét büszkeség töltheti el Fejér megyei szívünket. Open kategóriában 35 ponttal Mészáros Dávid végzett az élen, második helyen Piroska Krisztián, míg harmadik helyen Pintér Péter zárta a ligát. Mastersben 34 ponttal Mounier Stephane, 21,5 ponttal Dusnoki Imre, míg 21 ponttal Ledeczky Sándor alkották a dobogót.

A csapatkép természetesen most sem maradhatott el!

Forrás: Premium Media & Sport Management Zrt.

Mounier Stephane szervezőtől megtudtuk, februárban több eseménnyel is készülnek: sor kerül a CESA® Téli Ob-re, a Téli Crossover OB-re, valamint egy tehetségkutató versenyt is terveznek, hogy minél több újoncnak biztosíthassanak bemutatkozási lehetőséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában