Frissen Fejérből

2021.04.17. 22:10

Az UVSE-nél az előny

Az E.ON Női Vízilabda-bajnokság elérkezett a szezon legjobban várt részéhez, a fináléjához. Az első mérkőzésére szombat este került sor a Hajós Alfréd Nemzeti Sport­uszodában.

Beke Zsombor

20210320 Budapest UVSE Hunguest Hotels - Dunaújvárosi Egyetem DUE Maarsk Graphics felnőtt női OB I. vízilabda mérkőzés a Hajós Alfréd Sportuszodában A képen: KESZTHELYI NAGY RITA (6) HORVÁTH BIRIGITTA (5) Fotó: Kricskovics Antal KRA Fejér Megyei Hírlap FMH

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

UVSE Hunguest Hotels – DUE-Maarsk Graphics 11-9 (1-2, 3-1, 3-3, 4-3)

Hajós uszoda, zárt kapuk mögött. V: Marjay, ifj. Kenéz Gy.

UVSE: Gangl – Antal D. 1, Kesztelyi-Nagy 3,Faragó K. 3, Rybanska 1, Szücs G., Baksa V. Csere: Golopencza Sz. (kapus), Telek, Parkes 2, Dávid C., Peresztegi-Nagy 1, Szegedi, Aubéli Vezetőedző: Benczur Márton

DUE: Magyari A. – Szilágyi D., Gurisatti, Ziegler 1, Mahieu, Garda 5, Horváth B. Csere: Pál R., Brezovszki 2, Huszti V., Szellák, Mucsy 1 Vezetőedző: Mihók Attila

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a Dunaújváros és az UVSE uralta a hazai női vízilabdamezőnyt. A 2019/2020-as szezonban a koronavírus-járvány miatt nem hirdettek bajnokot. Előtte zsinórban öt évig a fővárosiak értek oda a a végelszámolásnál a dobogó legfelső fokára. Ebben az időszakban a dunaújvárosiak is végig ott voltak az élmezőnyben, háromszor ezüst-, kétszer bronzéremig jutottak. A Fejér megyeiek ezen a statisztikán szerettek volna változtatni, és hosszú évek után aranyérmet szerezni.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában megrendezett találkozón az első ráúszást a hazaiak nyerték, ők támadhattak először. Kiállításokra sem kellett sokat várni, a vendégek oldaláról Ziegler Diána, a hazaiak részéről Szücs Gabriella kapott büntetést, de az ember­előnyökkel egyik oldalon sem tudtak élni. A dunaújvárosiak szerencsésen jutottak vezetéshez, Garda Krisztina lőtt távolról, a blokkról és Gangl Edináról pörgött le a labda, ami a már a védelmet irányító kapus mellett csorgott be, 0-1. Nem kellett sokat várni a hazai egyenlítésre sem, Faragó Kamilla mattolta Magyari Aldát. Pár minutummal később újra magához ragadta a vezetést a DUE, Brezovszki Gerda ejtett gyönyörűen a kapuba, 1-2. A második ráúszásnál is Keszthelyi Rita volt a gyorsabb, az UVSE támadhatott először ebben a játékrészben is, de Szücs lövése a felső lécet találta el, majd Antal próbálkozása a kapufán csattant. Két és fél perc elteltével Parkes és Horváth Brigitta akaszkodott össze, utóbbit végleges cserével állította ki a játékvezető. A kissé egyoldalú döntés után egyenlített az UVSE, Parkes talált be, majd Keszthelyi ziccerben nem hibázott, először a mérkőzésen vezettek az újpestiek, 3-2. Több mint öt perccel a negyed kezdete után újra betalált Mihók Attila együttese, Ziegler egyenlített, 3-3. Nem sokáig örülhettek a vendégek, előnyből Peresztegi Nagy Kinga talált utat Magyari kapujába, 4-3. A harmadik ráúszásnál Szi­lágyi Dorottya bizonyult gyorsabbnak, de az első gólt az UVSE szerezte, Antal volt eredményes, először volt kétgólos különbség a két csapat között, 5-3. A folytatásban még jobban elléptek a hazaiak, Keszthelyi újabb góljával már négygólos volt a hazaiak előnye, 7-3. A negyed végén aztán lendületbe jöttek a vendégek, Garda és Mucsy góljaival egyre zárkózott a DFVE.

 

Az utolsó játékrész elején Parkes növelte kettőre az Újpest előnyét, majd Garda hiába volt eredményes újfent, a hazaiak megint elléptek. A záró percekben már nem tudott közelebb zárkózni Mihók Attila csapata, a sok kiállítás miatt elfáradt az együttes, így a döntő első felvonását az UVSE nyerte. Folytatás szerdán Dunaújvárosban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában